би трябвало новите работодатели да ме назначат по чл.68,ал.1, т.1  и след приключване на работата да ме освободят по чл.325, ал.1, т.3.
Щом е за определена работа и след като не е ясен срока на завършване, по-добре е да Ви назначат по чл. 68, ал.1, т.2 и да прекатят договора по чл. 325, ал.1 ,т.4 със завършване на работата. 
Пак ще е "пълна" борса.
Здравейте отново, днес говорих с работодателите и те твърдят, че дари и да ме назначат по чл.68,т.1 и ме освободят по чл.325, т. 3 или 4, пак няма да мога да се възползвам от висок процент на борсата, освен ако не е за по- дълъг период. Те искат да ме наемат да две седмици и да ме освободят. Но твърдят, че няма да мога да се възползвам от “пълна борса”’. В тази връзка четох из форума тук, че може би трябва да Деп впише в заповедта за освобождаване, че е по желание на работодателя. Така ли е и дали те затова не искат да ми го вписват.
Ако бъдете освободена по този член може да прочетете тази статия.
Прекратяване на трудово правоотношение по чл.325, ал.1, т.3


Тоест, да приемам краткосрочната работа, защото ще мога да се възползвам от 60% възнаграждение и според годините ми стаж ще бъдат 9 месеца?!
Интересно...не знаех, че и това влиза във високият процент обезщетение. Мислих си, че този договор е вид съгласие взаимно за прекратяване.

Благодаря Ви !
Здравейте, имам 9 години трудов стаж, като последните 6 години са непрекъснати. Предстои да напусна по взаимно съгласие / чл.326, ал.1/. При това положение, ако отида на борсата ще взимам 4 месеца обезщетение и ще получавам минималната сума на ден. Предлагат ми работа от друга фирма за временно изпълнение на оказана работа. Периода е 2 седмици, като ако не се свърши обема на работа, може да ми го удължат с още 2 седмици. Ако съм се ориентирала правилно в КТ, би трябвало новите работодатели да ме назначат по чл.68,ал.1, т.1  и след приключване на работата да ме освободят по чл.325, ал.1, т.3. Та въпросите ми са дали да приемам тази работа за този кратък срок или направо след освобождаването по взаимно съгласие да се запиша на борсата? Ще има ли значение размера и времето на обезщетението, ако приема краткосрочната работа?
Предварително благодаря на ангажираните с отговор!